søndag den 16. januar 2011

Nyt gammelt spisebord

Godaften.

Jeg må lige fortælle om og vise weekendens krea-projekt frem.

Vores spisebord har vi haft i 5 år nu og jeg elsker det højt. Vi har købt det brugt for en meget lille penge og det er sikkert ikke meget værd heller, men jeg er altså ret vild med teaktræ og størrelsen er så fin og ja, så er det altså det, vi nu engang har, og selvom jeg da godt kan drømme om alle mulige smukke designerborde, så savner jeg ikke at skifte det ud.
Men lidt fornyelse er dog ikke af vejen. Og dygtige Heidi  har inspireret mig til at male bordpladen. Med tavlelak.

Spiseplads før:

Og efter:Vi er meget tilfredse med resultatet. Den matte finish er så rustik og elegant samtidig. Jeg synes faktisk bordet får et helt moderne udtryk, men den nye detalje. Og den sorte farve giver basis for nogle fantastiske kontraster, når der dækkes op. Alt bliver mere fremhævet på den sorte baggrund. 
Jeg er lidt i tvivl, om den nederste plade / udtrækspladerne også skal males. Hvad synes i?

Rebecca fik en rigtig fin idé. Jeg havde ikke forestillet mig, at vi skulle bruge tavlelakken til at skrive på, men hvorfor ikke skrive bordkortet direkte på bordet..? :
 


En ting vi ikke lige havde forudset er, at der er en del overskudsfarve, der smitter af, så vi vil nu nok alligevel lakere det med en mat lak, så det kan tørres af og så man ikke får ødelagt f.eks. bluseærmerne. Måske er det anderledes med andre typer tavlelak. Jeg har kun forsøgt mig med en vandbaseret type...

10 kommentarer:

 1. Ser vildt sejt ud, Tine - vurderer det samme lige nu:) Tror måske jeg vil have malt udtrækspladerne også. Synes også teaktræ er flot - i det hele taget har vi mange ting i mørke træsorter her hjemme hos os... Tusinde tak for link!!! Knus; Heidi

  SvarSlet
 2. Super god idé, vi har faktisk også sådan et bord. Jeg ville nok også male det hele, hvis vi gik i gang her. Måske bare i sort maling eller en anden vildt farve, jeg forestiller mig eks. at lys gul ville være for sej.

  SvarSlet
 3. Jeg har brugt tavlelak til en del ting, men denne ide er ny. Bordet er blevet såååå flot!

  SvarSlet
 4. Så utrolig kult! Kjempesmart å skrive navn i stedet for bordkort også :)
  klem Nina

  SvarSlet
 5. TAK de damer, for de søde kommentarer. Jeg har besluttet at male tillægspladerne sorte også, for at få et mere færdigt ud. Vi er bestemt meget glade for udfaldet :o)
  Fru Forstad: FED idé med at male i en anden farve også! Vi er nok lidt forsigtige i den retning selv, men kan godt se det for mig ;o)

  SvarSlet
 6. Så stilig bordet ble. Så lurt å bare male bordplaten. Og den lampa di da, virkelig lekker!

  SvarSlet
 7. Hej

  Hvor ser det fedt og moderne ud. Skøn detalje med at man kan skrive navnene med kridt. Kan man egentlig også det når pladen lakeres?

  Sådan et bord har vi også haft engang, det er med hollandsudtræk ik´?
  Dengang malede jeg vores helt mørkt petroleumblåt, vildt flot. Meeeen jeg malede også udtrækkene og selv om de stod lang tid og tørrede så hang noget af malingen alligevel fast på undersiden af selve bordpladen, da vi langt om længe "samlede" bordet. Så jeg kan ikke anbefale det, med mindre, at man har rigtig lang tid til at lade det tørre.

  Stine:)

  SvarSlet
 8. Hej Stine.
  Jo, det er med hollandsk udtræk :o)
  Har set borde magen til mange steder - synes det er vildt flot og praktisk også.
  Og det er nemlig ret hyggeligt, at man kan skrive på pladen, og Rebecca bliver meget ked, hvis jeg lakerer den, for så forsvinder den effekt desværre. Men det er altså lidt noget griseri ;o) Der bliver ved med at være sort overskudsfarve, når bordet tørres af, så jeg tror vi må tage konsekvensen og lakere det. Med en helmat lak for at bevare udtrykket.
  Er også lidt nervøs for at male udtrækspladerne. Som du skriver, så vil de jo glide under bordpladen og måske blive ridset og afskallede. Men det ville være flot, tror jeg. Så ender nok med at prøve :o)

  SvarSlet
 9. Hvor sjovt - sad lige og søgte på mit bord jeg lige har blogget om, og så falder jeg over dit indlæg der hedder det samme som mit. Selvom det slet ikke var det jeg søgte på :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...