Boligreportager

Her vil jeg løbende poste de boligreportager jeg har været stylist på. De kan først offentliggøres her, når de har været publiceret i de medier vi har solgt dem til. 


__________________________________________________________

Boligreportage fra Bornholm i Hendes VerdenI efteråret besøgte jeg, sammen med fotograf Charlotte Schmidt Olsen, denne skønne bolig, hvor Annette og Johnny bor med deres 2 drenge. Annette er selvstændig dekoratør på Bornholm og har virkelig god smag i genbrugsfund og arveguld. Og så kan hun noget med tapeter på væggene. Modige valg, der virkelig giver hjemmet personlighed.Pladsen er desværre trang på boligsiderne i Hendes Verden, så der er mange flere lækre billeder af boligen, som jeg må vise Jer senere.
_______________________________________________________________På besøg i Sørens meget vellykkede gør-det-selv lejlighed i Københavns Sydhavn.

Artiklen venter stadig på at blive trykt i et andet blad, men her er Iphone shots af det norske ROM123, der bringer artiklen i april nummeret. Billedserie følger, når det er muligt.
_____________________________________________________

Skift stil, men behold dine basismøbler.


Af Tine Frostholm
Fotos af Charlotte Schmidt Olsen


Det kan måske virke uoverkommeligt, dyrt eller tidskrævende at skifte stilen i stuen. Men har du en neutral sofa og måske andre neutrale basismøbler, så kan du ved at skifte tilbehøret  ændre stilen enkelt og billigt. Her får du inspiration til 3 konkrete stilarter, som frit kan kopieres, samt tips og tricks til at fuldende indretningen. Vi tager udgangspunkt i en enkel, neutral og stilren sofa, model INDIVI fra BoConcept.

Retro med kulør og varme:
Retro universet er præget af de mange glade farver, bløde former og materialer. Teaktræsmøbler er også meget centrale for stilen. De 2 sideborde hér er fra en genbrugsforretning til 150,-/ stk. Et ryatæppe understreger tiden og stilen. Et tæppe er i det hele taget altid godt til at samle helhedsindtrykket og ”skabe rum”. Derudover giver det varme til rummet og skaber en hyggelig atmosfære. Den grønne glasvase og den gule keramikvase samt tekanden understreger i høj grad stilen. Disse er genbrugsfund.
Patchworkpuderne er hjemmesyet af stof fra StofogStil.dk, kombineret med stramajbroderier købt på genbrug. Den stribede pude i vindueskarmen er fra Compliments, til 198,- hos more2home.dk og de ensfarvede i sofaen er fra SIBA og koster alle 179,- hos frostbolig.dk. Det varmer og hygger i stuen, når man indretter sig med mange puder. Det virker meget indbydende og kan nemt give en masse farve til rummet.
Alle lamperne er genbrugsfund. Den turkise keramiklampe er en original fra Søholm, købt brugt. Den er her fornyet med en moderne og mere stilren skærm fra IKEA.com til 119,-. Lampen tilfører stilen en kant og humor.
Tapetet er fra Tapetshop.dk og både den karrygule farve og PH lampe-motivet falder helt i tråd med retrostilen. En rulle med 10 meter á 52 cm koster 539,- Maleri, taske og kurv er privateje. Oldemortæppet i kurven er ligeledes privateje, men lignende kan købes hos bl.a. Housedoctor.dk.
Klassisk med enkelthed og rene linjer:
Her hersker enkelhed og rene linjer. Få udvalgte farver, som går igen. Gerne et par pangfarver blandet med de neutrale farver. Lad farverne gentage sig i puder, tæpper, nips og andet tilbehør. Her er valgt orange og turkis for at friske udtrykket op.
Det mørke tæppe på gulvet giver ro til udtrykket og er en god base sammen med sofaen for et enkelt og stilrent miljø. Tæppet er fra Linje Design og koster ca. 4400,- +45 4818 9066 henviser til nærmeste forhandler. For at stuen ikke skal blive for dyster, har vi valgt et lyst sofabord og en hvid lampe med runde, bløde former samt stigereolen, der er lys, let og luftig. Bordet er et Flower Table fra Swedese til ca. 6819,- hos casanovafurniture.dk , lampen er en Le Klint til 4450,- hos designerlys.dk og stigereolen fra Ilva.dk til 799,- . Swedese.se har også en luxusmodel til 5310,- hos casanovafurniture.dk
Et spejl er en rigtig fin vægudsmykning. I mindre rum vil et spejl have den effekt, at rummet virker større. Men spejlet gør sig også som et levende maleri , da det vil spejle forskellige motiver efter hvilken vinkel man ser det fra. Spejlet her er privateje.
Lad former og farver gå igen, så der skabes en rød tråd i indretningen. Det giver ro og balance i udtrykket. Trappestigen er en meget fleksibel løsning, der nemt kan flyttes rundt efter ønske. Brug den til opbevaring af bøger eller bare udstilling af fine ting og nips. Her har vi lavet en udstilling, hvor de runde former får lov at gå igen, sammen med farverne orange og turkis. De tyrkise vaser er privateje, vasen med orange striber er fra Kähler til 129,- hos kahlerdesign.com, den grå skål er fra Ditte Fischer til 480,- hos danishceramics.dk og 2 fyrfadsstager fra Anne Black til 148,-/stk hos danishceramics.dk. Den orange farve gentages i stagerne på bordet fra Rolf til 325,-/stk hos dubuy.dk , samt vaserne i vinduet med samme slanke og høje form.
Igen har vi fyldt sofaen med puder for at gøre den indbydende og hyggelig. De orange og grå puder er fra H.Skjalm P til ca. 249,-, de turkise fra SIBA til 179,- hos frostbolig.dk, den aflange med orange print er fra Anne Nowak til 298,- nowakcph.dk oplyser forhandlere, den sorte gulvpude er fra MOW Living til 398,- hos dubuy.dk og gulvpuden med print er fra Serholt.se, købt hos Inhouse Bornholm. Lignende fås hos bynord.dk.
På bordet ligger en turkis lavasten fra Made a Mano, til ca. 500,- hos stilleben.dk og drikkeglas fra glaspuster Pernille Bülow til 149,-/stk Pernillebulow.dk oplyser nærmeste forhandler, glaskaraffel fra IKEA.com.
Råt og industrielt med varm glød:
Farveholdningen er meget dæmpet, beige/grå/brun/sort. Et enkelt element i en klar farve, som her den turkise lavastensflise, giver dog en lille kant til den ellers meget nedtonede farveskala. Sofapuder i de afdæmpede farver giver hygge og varme, uden at tiltrække stor opmærksomhed. De sorte puder er fra MOW Living Living til 398,- hos dubuy.dk, den grå fra Skjalm P til ca. 249,- og den med print fra Serholt.se og købt hos Inhouse Bornholm. Lignende fås hos bynord.dk. Plaiden er fra Elvang og koster 650,- hos casanovafurniture.dk.
Den store arkitektlampe på gulvet, giver associationer til industrien. Denne hedder Winston og koster 1099,- hos designlite.dk. Den rå struktur i tæpperne på gulvet samt de ubehandlede trækasser, der bruges som bord er ligeledes centrale for stilen. At interiøret bærer præg af års slid er en del af det ønskede udtryk, så det kan sagtens være på et loppemarked eller i en genbrugsforretning du skal finde de ”nye” møbler og tilbehør. Vi har købt ubehandlede trækasser hos Trævarefabrikkernes Udsalg og selv malet og tapetseret indvendig for at skabe forskellige grafiske effekter. Tæpperne er købt i Danbo til 1499,- for sisal tæppet og 499,- for kludetæppet. Linjedesign.dk +45 4818 9066 oplyser nærmeste forhandler
Ting der er, eller ser ud til at være, håndlavet, passer rigtig godt i den industrielle stil. Keramik fade/skåle og vaser er et godt eksempel. Det store fad på bordet er fra Serholt.se til ca. 469,-. Tilsæt pynteting som uglen i støbejern til fyrfadslys fra Madamstoltz.dk til 299,- der fås hos lafranceinterioer.dk. Eller noget rå træ, som den håndlavede kugle af træklodser, samt de etniske figurer fra diverse rejser, der sagtens kan findes i genbrugsforretninger. Disse er i privateje. Grafiske detaljer hører i høj grad hjemme i den industrielle stil, så facadebogstaver eller lign. til dekoration er nærmest et must. Der findes et hav af forskellige typer på markedet, nye og brugte, i alle farver og mange materialer.  Magnetbogstavet fundet i Tiger.dk.
_____________________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...