tirsdag den 10. maj 2011

Kunst(-håndværks)Tour de Bornholm 3.stop

På min tour rundt i den Bornholmske kunsthåndværker verden er jeg nu nået til en kunstmaler. Susanne Sarup. Susanne inviterede mig ind i sit atelier (og galleri), som er i hendes private hjem i Rønne. Der er for mig noget ganske særligt, ved at få lov til at snuse rundt i værkstedet. Denne oase af kreativitet. Som for mange kunstnere er meget privat. (Måske derfor, det er så svært for mig at billeddokumentere...?)
Men Susanne er meget åben både som person og kunstner, så her møder jeg kun åbne døre. Vi mødtes faktisk lidt tilfældigt på Facebook, hvor Susannes livsenergi lyste ud af hende og jeg blev nysgerrig på hendes kunst. Jeg skal love for, at hendes malerier afspejler den energi og livsglæde! Med de klareste farver og glade budskaber. 
Susanne inspireres af livet og naturen. Af bevægelse i motivet og personlige udtryk hos mennesker. Især motivet af dansende ballerinaer går igen og stankelben, som hun kalder en del af sine øvrige figurer. Men også dyr optager Susanne, særligt køer for tiden. "De er vildt sjove at tegne", griner Susanne og understreger, at det skal være 100% sjovt at udøve sin kunst. Jeg falder også over nogle tusch tegninger med en smuk ballerina. 
Egentlig var det ud fra fantasien, at disse ballerinaer opstod, men på en udstilling mødte Susanne en balletdanser, der blev så begejstret for hendes streg, at hun indvilgede i at stå model til nogle værker. Det møde er der kommet en hel serie, meget populære tegninger og malerier ud af.     

Du kan se mere om og af Susanne Sarup på hendes website. Bl.a. hvor og hvornår hun udstiller sine værker.3 kommentarer:

 1. oj så mye fint!
  elsker ballerinaer!

  SvarSlet
 2. Endnu en gang tak for touren.

  SvarSlet
 3. Utrolig flotte malerier. Så farverige og *glade*. Hun er virkelig dygtig Susanne Sarup!! :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...