fredag den 15. april 2011

Kunst(-håndværks)Tour de Bornholm 1.stop

Jeg tror i har bemærket min begejstring for kunst, kunsthåndværk og keramik i særdeleshed. Jeg er vild med den passion, der bliver lagt i designet og fremstillingen af produkterne og den autensitet der ligger i en håndlavet vare, der ofte er helt unik og altså ikke står i 1000 vis af andre hjem landet over. 

Bornholm er et paradis for os, der elsker kunsthåndværk. Her er en meget tæt koncentration af kunstnere og håndværkere (indenfor bl.a. glas, keramik, træ og tekstil), at en uges ferie langt fra er nok til at nå dem alle.
For kunstnerne er Bornholm også et paradis med sin fantastiske, unikke og til tider barske natur. Sit helt specielle lys og mange solskinstimer. Og måske også den fornemmelse af isolerering fra resten af verden, man kan føle herovre, er med til at fremme kreativiteten. Her er nemlig RO! Og det kræver de fleste kreative sjæle.

Jeg har besluttet at udforske min passion for keramik og kunsthåndværk lidt mere. Jeg har lyst til, at høre historierne bag værkerne og forstå hvor inspirationen kommer fra. Det giver mig altid en helt anden oplevelse af kunsten og håndværket, når jeg lærer udøveren at kende og forstår processen bag produktet.
Så jeg tager på tour! Rundt på Bornholm. Besøger udvalgte kunsthåndværkere. Mine oplevelser vil jeg løbende dele hér og på den måde, forhåbentlig, give dig inspiration til dit næste indkøb, der kan gøre din bolig helt personlig.


1.stop: Anne Cirkola og Helle Theilgaard

Anne og Helle har hver deres lange kreative karriere og mangeårige selvstændige virksomhed foran sig. Anne som maler, designer og illustrator. Helle som keramiker.
Men for tiden arbejder de sammen om et spændende projekt, hvor Helle former keramikken og Anne dekorerer den. Det er faktisk ikke helt almindeligt, at opleve en kunstner og en kunsthåndværker arbejde sammen. Jeg får her lyst til at sige, at magen til åbenhed og oprigtig hjertevarme, som jeg mødte hos de damer, er heller ikke helt almindelig. Det er fantastisk og en STOR oplevelse!

Projektet, der bliver udstillet på Bornholms Museum til efteråret 2011, udspringer af en brændende interesse for Den Nordiske Mytologi, dens historier og de arkæologiske fund fra vikingetiden i Danmark.
Krukker, vaser, skåle og fade formgiver Helle efter Annes tegninger af de originale fund. Anne dekorerer senere værkerne med billeder inspireret af historierne om de Nordiske Guder og vikingetroen generelt. Værkerne får farve, men bliver ikke glaseret, hvilket giver dem et meget råt og helt autentisk udtryk.

Alle værkerne kommer til salg som unika, i første omgang på Bornholms Museum. Det lille krus med hanen er en del af en sideløbende serie unika dekorerede krus, som allerede nu kan købes Textillita i Rønne. De har webshop og er på Facebook.

TAK for opmærksomheden helt her ned. Jeg har ikke før lavet så langt et blogindlæg og jeg er ret spændt på, hvordan det bliver modtaget. Vil du ikke være, sød at lægge en kommentar med din mening om dette indlæg? Lad mig endelig høre både skidt og kanel! Mange TAK.

10 kommentarer:

 1. Jeg synes, at det det er skønt med fordybelse i et for mig spændende emne, så jeg vil helt sikkert følge med :-)

  SvarSlet
 2. Hei - jeg er jo helfrelst Bornholmfan - og bare elsker alt øya har å by på innenfor kunst og kultur - så jeg blir gjerne med på tur:)

  God påske til deg og dine - klem fra Bente.

  SvarSlet
 3. Jeg er også glad i kunsthåndverk :)

  SvarSlet
 4. Glæder mig til at følge med. Kunsthåndværket har bare mere sjæl og uanset om det er en stil man kan li eller ej, så får jeg respekt for det arbejde der er lagt i at lave den enkelte ting. Vi, jeg og min familie var på bornholm forrige år og jeg forelskede mig i nogle fugle lavet i glasplader monteret på sten, men jeg kan desværre ikke huske i hvilken by :-( så næste gang vi skal på familiebesøg på øen så overtrækker jeg kontoen og erhverver mig sådan et par. God påske til dig og din familie hilsen Trine

  SvarSlet
 5. Hejsa. Jeg vil også gerne med på tour. Som fastboende er det altid rart at høre og se, hvad der rør sig rundt omkring på øen. Og den udstilling ser bestemt ud til at være et besøg værd

  SvarSlet
 6. Jahh glæder mig til at komme med på turen rundt :-)

  SvarSlet
 7. Super flot indlæg - og en dejlig øjenåbner for alt den kunst der findes rundt omkring. Jeg stemmer helt klart for at du fortsætter med at skrive så skønne indlæg - og nej det er ikke for langt - det er hele touren værd. Dejligt at du bruger tid og energier på at dele med os andre. Bøjer mig i støvet - for jeg er en af dem, som er vild med uikaer, der har sjæl, charme og vovemod - og som altid kan berige os med fantastiske historier.
  God påske til dig og dine
  Klem
  Mille

  SvarSlet
 8. Super godt indlæg Tine, og flotte billeder. Dejligt at høre om alle disse kreative mennesker rundt om i lille Danmark. Glæder mig til at læse meget mere. Rigtig god påske!

  SvarSlet
 9. Kære dejlige damer. TAK!! Det varmer så meget mit bloggerhjerte og styrker min tro på min retning :-)
  Rigtig god weekend og påske til de der holder ferie <3

  SvarSlet
 10. Casa Kaos: Jeg tænker om det er nogle af de her, du har forelsket dig i: http://www.lillis.dk/catalogsearch/result/?q=fugl

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...