torsdag den 28. april 2011

Kunst(-håndværks)Tour de Bornholm 2.stop

1. stop besøgte jeg Helle Theilgaards værksted sammen med Anne Cirkola og blev præsenteret for deres spændende samarbejde.

I dette indlæg vil jeg vise billeder fra Helles værksted/butik og præsentere nogle af hendes værker (der er nemlig rigtig, rigtig, rigtig mange!!).
Det er altid en stor oplevelse at besøge en kunstners værksted. Jeg er ret vild med den rå stemning, der ofte er. Men også et rum, der emmer af kunstnerens passion og kreative drivkraft.
Det er altid spændende, hvordan andre mennesker indretter sig, men kreative sjæle gør det oftest meget personligt og med hjertet. Efter min mening de mest interessante boliger og rum.
Helles værksted er fyldt med keramik, naturligvis. Oppe, nede og overalt. Blandet med materialer fra naturen, som Helle er vældig inspireret af - både i former og farver. Arbejdstegninger, pladesamling, bøger fylder også rummet, giver det varme og et helt personligt udtryk.







Og værkerne. Eller rettere, et lille udpluk af dem:





En lille sjov bonus anekdote: Da Helle hørte navnet på min blog og forstod, at jeg er fascineret af patchwork, hev hun fotoalbummet frem og viste mig sin hjemmesyede brudekjole. I patchwork. FANTASTISK!! 
I sandhed en kvinde, der følger sit hjerte og ikke moden. RESPEKT.


onsdag den 27. april 2011

Boligreportage i Hendes Verden

I efteråret besøgte jeg, sammen med fotograf Charlotte Schmidt Olsen, denne skønne bolig, hvor Annette og Johnny bor med deres 2 drenge. Annette er selvstændig dekoratør på Bornholm og har virkelig god smag i genbrugsfund og arveguld. Og så kan hun noget med tapeter på væggene. Modige valg, der virkelig giver hjemmet personlighed.







Pladsen er desværre trang på boligsiderne i Hendes Verden, så der er mange flere lækre billeder af boligen, som jeg må vise Jer en anden dag.


onsdag den 20. april 2011

Anbefaling: Trine Bruun Keramik

Kender du Trine Bruun og Bruuns Keramik? Jeg stødte på Trines blog for nylig og læste hendes indlæg om, at hun var blevet opdaget af Stilleben i København. De var interesseret i disse fine skåle: 



Og det kan jeg rigtig godt forstå! De er da bare så lækre! Og påskeagtige, når nu vi skriver Skærtorsdag.

Men altså, jeg blev jo fristet til at se mere af Trines arbejde. Og blev bestemt ikke skuffet! Tjek lige her, hvad hun ellers kan forkæle sine kunder og læsere med:






Jeg er helt solgt!! Hvis du også kan lide hvad du ser, så besøg Trine her. Er du forelsket i de første skåle? Så følg med her på siden. Trine har nemlig sponseret en give away til mine læsere. Mere om det inden længe....

Lige nu kan du vinde havegear fra Havebutikken.com ved at deltage hér

Rigtig god påske!!


tirsdag den 19. april 2011

Give away fra Havebutikken.com

Godaften. 
Først og fremmest et stort TAK for alle de venlige kommentarer til mit sidste indlæg, som var det første i en serie af indlæg jeg vil lave om kunst (-håndværk) på Bornholm. Det glæder mig, at så mange finder inspiration i det, som er en stor passion for mig. Det gør jo kun fornøjelsen med arbejdet endnu større!
__________________________________________________________

Skal du i haven i påsken? Hvis du skal, så var det måske en idé at smutte hen forbi denne hjemmeside, blog og shop. Havelykke, som siden hedder, bestyres af Susanne Frostholm, som brænder af hele hjertet, for alt der har med haven at gøre. I hele sit voksne liv har hun brugt alle sine fritimer i en have. 5 vidt forskellige haver har hun istandsat helt fra bunden og alt har hun lært på den gode gammeldags manér: learning by doing. Ja og så en hel del (!!) læsning i bøger og blade i vinterperioderne. 
På siden Havelykke deler hun sin passion med dig. Du finder masser af haveinspiration og bl.a. en billeddagbog for Susannes nuværende have, hvor du kan følge med i udviklingen af de mange projekter hun og hendes mand knokler med. Der er også en brevkasse med mulighed for at stille spørgsmål til Susanne om dine egne haveudfordringer og du kan læse med om de oplevelser haven giver, året rundt. Ja, og så kan du jo shoppe frø til din urte- og blomsterhave, når du alligevel er derinde.


Fotos lånt hos Havelykke.com


Susanne og Havelykke har givet mig en fin kom-igang-med-urte-haven-gave, som skal glæde én af mine faste læsere. Gaven indeholder 7 forskellige breve med frø og en super sød minigreb til at løsne jorden med:




Alt du skal gøre for at vinde gaven er, at lægge en kommentar herunder og tilmelde dig som fast læser, hvis du ikke allerede er det.

Og så synes jeg da, at du skal besøge Susannes Havelykke også.

Jo jo, den er god nok. Det er min min mor, der bestyrer siden :o)


fredag den 15. april 2011

Kunst(-håndværks)Tour de Bornholm 1.stop

Jeg tror i har bemærket min begejstring for kunst, kunsthåndværk og keramik i særdeleshed. Jeg er vild med den passion, der bliver lagt i designet og fremstillingen af produkterne og den autensitet der ligger i en håndlavet vare, der ofte er helt unik og altså ikke står i 1000 vis af andre hjem landet over. 

Bornholm er et paradis for os, der elsker kunsthåndværk. Her er en meget tæt koncentration af kunstnere og håndværkere (indenfor bl.a. glas, keramik, træ og tekstil), at en uges ferie langt fra er nok til at nå dem alle.
For kunstnerne er Bornholm også et paradis med sin fantastiske, unikke og til tider barske natur. Sit helt specielle lys og mange solskinstimer. Og måske også den fornemmelse af isolerering fra resten af verden, man kan føle herovre, er med til at fremme kreativiteten. Her er nemlig RO! Og det kræver de fleste kreative sjæle.

Jeg har besluttet at udforske min passion for keramik og kunsthåndværk lidt mere. Jeg har lyst til, at høre historierne bag værkerne og forstå hvor inspirationen kommer fra. Det giver mig altid en helt anden oplevelse af kunsten og håndværket, når jeg lærer udøveren at kende og forstår processen bag produktet.
Så jeg tager på tour! Rundt på Bornholm. Besøger udvalgte kunsthåndværkere. Mine oplevelser vil jeg løbende dele hér og på den måde, forhåbentlig, give dig inspiration til dit næste indkøb, der kan gøre din bolig helt personlig.


1.stop: Anne Cirkola og Helle Theilgaard

Anne og Helle har hver deres lange kreative karriere og mangeårige selvstændige virksomhed foran sig. Anne som maler, designer og illustrator. Helle som keramiker.
Men for tiden arbejder de sammen om et spændende projekt, hvor Helle former keramikken og Anne dekorerer den. Det er faktisk ikke helt almindeligt, at opleve en kunstner og en kunsthåndværker arbejde sammen. Jeg får her lyst til at sige, at magen til åbenhed og oprigtig hjertevarme, som jeg mødte hos de damer, er heller ikke helt almindelig. Det er fantastisk og en STOR oplevelse!

Projektet, der bliver udstillet på Bornholms Museum til efteråret 2011, udspringer af en brændende interesse for Den Nordiske Mytologi, dens historier og de arkæologiske fund fra vikingetiden i Danmark.
Krukker, vaser, skåle og fade formgiver Helle efter Annes tegninger af de originale fund. Anne dekorerer senere værkerne med billeder inspireret af historierne om de Nordiske Guder og vikingetroen generelt. Værkerne får farve, men bliver ikke glaseret, hvilket giver dem et meget råt og helt autentisk udtryk.





Alle værkerne kommer til salg som unika, i første omgang på Bornholms Museum. Det lille krus med hanen er en del af en sideløbende serie unika dekorerede krus, som allerede nu kan købes Textillita i Rønne. De har webshop og er på Facebook.

TAK for opmærksomheden helt her ned. Jeg har ikke før lavet så langt et blogindlæg og jeg er ret spændt på, hvordan det bliver modtaget. Vil du ikke være, sød at lægge en kommentar med din mening om dette indlæg? Lad mig endelig høre både skidt og kanel! Mange TAK.

Vinder af ugle give away..

TILLYKKE!!


Uglerne flyver hjem til: 

Dorthe, med bloggen Olineart
og
Mille, med bloggen Design á la Camara

Vil i sende jeres adresser til mig, så vil jeg forsøge, at få uglerne frem til Jer inden påske :o)

Og til alle Jer andre, der deltog: TAK for Jeres søde kommentarer og links rundt omkring. Det er en fornøjelse at give gaver væk, når man får så meget glæde retur.

Jeg kan fortælle, at der i den aller nærmeste fremtid er 2 rigtig fine give away's mere på vej. Så hold øje :o)

Rigtig god weekend til alle.

tirsdag den 12. april 2011

Gennemført æstetik

Denne bolig vandt BoBedres Jubilæumskonkurrence og blev Danmarks smukkeste hjem i 2010. Bestemt ikke uden grund! 60'er huset er gennemført æstetisk og smukt indrettet med farver, materialer og design helt i tråd med den stil huset er bygget i.

Læs hele reportagen her og nyd billederne:












Kilde: BoBedre

søndag den 10. april 2011

Lidt forår på terrassen

Det er, i lidt begrænset omfang, men dog blevet forår på vores terrasse i weekendens solskinsvejr. Havemøblerne frem, lidt påskeliljer på vej, noget drivtømmer fra en gåtur ved havet/skoven og så bare en solstribe oveni :o)








lørdag den 9. april 2011

Kira cph

Jeg er for nylig blevet meget forelsket i Kira cph. Eller i hvert fald i farveuniverset og de smukke kelimtæpper, som Kira henter i Afrika og sælger i sin butik i St. Kongensgade i København. Det her billede fra butikken er virkelig skønt og var det jeg faldt for, da jeg læste om Kira første gang i BoligLiv for nogen tid siden.


Tæppernes fantastiske mønstre og farver er ikke til at stå for, og som Kira selv udtrykker det: De tæpper burde ordineres mod depression, for man kan ikke undgå at blive glad i låget af dem. HELT enig!


Hej Tine,
kan du ikke sende mig din mailadresse? - det er nemmere for mig at sende dig fotos derfra.
Tju-hej.
Kira.


Og jeg må da sige, at jeg tydeligt forstår lysten til selv at opstøve og hente tæpperne, når man ser hvilke oplevelser det kan medføre - smukke og unikke landskaber i Nordafrika:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...